Reklama

Remedium na świąteczne przejedzenie

Przy suto zastawionym świątecznym stole o silną wolę niełatwo. Jak się ratować w przypadku przeholowania z jedzeniem? Na ratunek przychodzi prosta, domowa receptura - koktajl na przejedzenie.

Składniki

  • 2 banany (mogą być mrożone)
  • 6 plasterków ananasa
  • 2-3 cm startego korzenia imbiru
  • 1 cytryna
  • pieprz cayenne
  • cynamon
  • kurkuma

Do wysokiego naczynia włóż banany, plasterki ananasa, starty imbir oraz wlewamy sok wyciśnięty z cytryny. Całość dopraw pieprzem, kurkumą i cynamonem.

Miksuj wszystkie składniki, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Koktajl schłodź przed podaniem.


Po całym dniu ucztowania nie jedz już kolacji, zamiast niego postaw na koktajl ułatwiający trawienie.

INTERIA.PL
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy