Reklama

Rzeżucha wspomaga organizm

Można podawać ją dziecku, które ukończyło 10. miesiąc życia. Zawiera wiele cennych dla zdrowia składników.

Są to żelazo, wapń i witaminy m.in. C, A, B, PP, K.

Rzeżuchy nie może zabraknąć na świątecznym stole. Aby wyrosła na Wielkanoc, trzeba ją posiać 8-10 dni wcześniej. Nasiona trzeba wysypać na talerzyk wyłożony mokrą watą i codziennie je podlewać.

Rzeżucha polecana jest także kobietom w ciąży, mamom karmiącym, pacjentom chorującym na cukrzycę, niedoczynność tarczycy, a także osobom mającym kłopoty z cerą.

Przypisuje się jej też właściwości upiększające - wprowadzona do jadłospisu na stałe poprawia stan włosów i skóry, wzmacnia też paznokcie. 

Reklama
INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: rzeżucha
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy