Syrop z sosny w czterech prostych krokach

Profilaktycznie wystarczy wypić codziennie małą łyżeczkę syropu, solo, ewentualnie dodać ją do wody lub herbaty
Profilaktycznie wystarczy wypić codziennie małą łyżeczkę syropu, solo, ewentualnie dodać ją do wody lub herbaty123RF/PICSEL
  • flawonoidy - organiczne związki chemiczne o działaniu przeciwutleniającym, przeciwzapalnym, moczopędnym i rozkurczowym;
  • węglowodany (cukry) - dostarczają organizmowi energię, co ma ogromne znaczenie w trakcie infekcji;
  • witamina C - silny przeciwutleniacz, który wzmacnia odporność i neutralizuje wolne rodniki;
  • sole mineralne - regulują gospodarkę wodną organizmu i korzystnie wpływają na układ kostny;
  • gorycze - związki chemiczne, które przyjmowane w małych dawkach przed jedzeniem pobudzają apetyt, działają uspokajająco i wzmacniająco. Rekomendowane są zwłaszcza dla rekonwalescentów i osób z osłabioną odpornością.  
Domowy syrop malinowy - jak go zrobić?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Polecany jest szczególnie przy problemach z górnymi drogami oddechowymi i infekcjach gardła
Polecany jest szczególnie przy problemach z górnymi drogami oddechowymi i infekcjach gardła123RF/PICSEL
Domowy syrop malinowy - jak go zrobić?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?