Reklama

Trzy składniki, które pomogą oczyścić tętnice

Poniższy przepis na napój, może być śmiało stosowany w profilaktyce jak i leczeniu zatkanych tętnic. Pomaga również zapobiegać zmęczeniu, leczy infekcje oraz chroni nas przed wirusami i bakteriami unoszącymi się w powietrzu. Oprócz tego napój wzmacnia odporność, oczyszcza wątrobę, poprawia działanie enzymów wątrobowych oraz zapobiega szkodliwemu działaniu wolnych rodników, które powodują znacznie szybsze starzenie się organizmu. Ten domowy napój to kombinacja trzech składników, które skutecznie chronią układ sercowo-naczyniowy oraz układ krążenia. Trzy składniki, które każdy z nas ma w domu zdecydowanie przyczynią się do poprawy ogólnego stanu zdrowia.

Główne składniki napoju to czosnek, cytryna oraz imbir. Nie martw się, silny zapach czosnku jest doskonale tłumiony przez wodę i cytrynę, dlatego też bez obaw można przygotować napój i pić go nawet przed ważnym spotkaniem – druga osoba nie poczuje zapachu czosnku.

Czego będziesz potrzebować, aby przygotować napój? Oto lista składników:

- 40 ząbków czosnku (około 4 główki)

- 4 średniej wielkości cytryny

- korzeń imbiru lub dwie łyżeczki sproszkowanego imbiru

- 2 litry wody

Sposób przygotowania:

Po pierwsze należy dokładnie umyć cytrynę, a następnie pokroić na kawałki, razem ze skórką. Jeśli nie jesteś pewna, czy cytryny pochodzą z ekologicznej uprawy, możesz namoczyć je przed pokrojeniem w mieszaninie octu i wody. Kolejny krok to obranie ząbków czosnku i umieszczenie ich w blenderze. Do blendera dodajemy również pokrojoną cytrynę, a następnie imbir. Całość miksujemy, aż do momentu uzyskania jednolitej mieszaniny. Po dokładnym zmiksowaniu przekładamy całość do garnuszka i dolewamy dwa litry wody. Wszystko razem mieszamy i gotujemy, aż do momentu wrzenia. Gdy się zagotuje, zdejmujemy garnuszek z palnika i odstawiamy na bok, do ostygnięcia. Na koniec przecedzamy zawartość garnuszka i za pomocą lejka przelewamy napój do szklanej butelki. Napój przechowujemy w lodówce.

Reklama

Stosowanie:

Napój pijemy dwa razy dziennie, po szklance, przez co najmniej dwie godziny przed posiłkiem, czyli na pusty żołądek. Jeśli smak nie jest odpowiedni, możesz dodać odrobiny miodu. Leczenie powinno trwać 3 tygodnie, po upływie 3 tygodni należy zrobić sobie przerwę na tydzień, a następnie wrócić do leczenia. Już po pierwszej terapii poczujesz znaczną różnicę i poprawę zdrowia.

INTERIA.PL
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy