Reklama

Woda z rodzynek: Oczyszczanie wątroby oraz organizmu

Wątroba jest biochemicznym laboratorium organizmu oraz wykonuje wiele skomplikowanych procesów. Jest odpowiedzialna między innymi za rozkład toksycznych substancji. Często nadmierne spożywanie leków, stosowanie niewłaściwej diety i niektórych zakażeń bakteryjnych i wirusowych pozostawia pewnie konsekwencje, które mogą stanowić poważne zagrożenie dla zdrowia wątroby. Procedura oczyszczania i detoksykacji tego narządu z zastosowaniem wody z rodzynek jest bardzo skuteczna. Taki sposób oczyszczania zapewni odciążenie z toksyn oraz ograniczenie zachorowania na wiele chorób przewlekłych, ponieważ zatrucie organizmu stanowczo obniża zdolność funkcjonowania mechanizmu samoleczenia, a także znacznie zmniejsza skuteczność leków i receptur medycyny tradycyjnej. Woda z rodzynek pomaga również wzmocnić i pobudzić trawienie. Wątroba pełni również funkcję filtra krwi, który usuwa z niej toksyny i różne odpady, dlatego oczywistym faktem jest, że zdrowa wątroba to lepsze zdrowie ogólne, witalność, energia, piękny wygląd i dobre samopoczucie.

Korzyści wynikające ze spożywania wody z rodzynek

Lekarze często zalecają jedzenie rodzynek w godzinach porannych, co wpływa korzystnie na układ sercowo- naczyniowy, zmniejsza poziom złego cholesterolu, obniża poziom trójglicerydów, a także zapobiega zaparciom i rozstrojom żołądka. Rodzynki są naturalnym źródłem witamin i minerałów, ale lista korzyści jest naprawdę duża. Nasączone w wodzie rodzynki są jeszcze bardziej korzystne ponieważ zostanie zmniejszona ilość cukru w nich zawarta, nie zmniejszając ich pozostałych pozytywnych cech. Rodzynki są również jednymi z najlepszych naturalnych źródeł antyoksydantów. To, o czym należy pamiętać, to to, że są to po prostu suszone winogrona, które są bogatym źródłem bioflawonoidów, które chronią organizm przed działaniem wolnych rodników oraz wzmacnia układ odpornościowy. Rodzynki tak jak i winogrona, są również źródłem melatoniny, co korzystnie wpływa na wzrok oraz jakość snu.

Reklama

W jaki sposób wybrać dobrą jakość rodzynek?

Czyszczenie wątroby powinieneś zacząć od wybrania dobrej jakości rodzynek. Należy unikać bardzo lekkich owoców, a także tych o żółtawym zabarwieniu. Jasna barwa rodzynek to efekt traktowania owoców dwutlenkiem siarki, a także niewłaściwego suszenia oraz przechowywania już na etapie przygotowania. Rodzynki, które są "świecące" również nie są korzystne, ponieważ prawdopodobnie zawierają już chemiczne dodatki. Rodzynka dobrej jakości charakteryzuję się brakiem połysku, pomarszczoną strukturą, są niezbyt miękkie i niezbyt twarde. Owoc musi być cały i nie uszkodzony, barwy ciemnej lub jasnobrązowej.

Jak przygotować?

Przygotowanie polega na umieszczeniu połowy filiżanki rodzynek w gorącej wodzie. Po 15 minutach należy obmyć rodzynki pod bieżącą wodą. Umieść rodzynki w kubku i napełnij kubek wrzącą wodą i poczekaj, aż ostygnie do temperatury pokojowej. Pozostaw winogrona na 24 godziny. Kolejnego dnia wypij eliksir i zjedz rodzynki na pusty żołądek. Stosuj produkt przez co najmniej cztery dni, w godzinach porannych. Wykonuj ten zabieg każdego miesiąca, bez żadnych skutków ubocznych. Co jest bardzo ważną informacją, unikniesz wysokiego spożycia cukru, który jest zawarty w rodzynkach. Jeśli dodatkowo przestrzegasz diety, która jest uboga w tłuszcze i zawiera mnóstwo świeżych owoców i warzyw będzie to niewątpliwie najlepszy prezent dla twojej wątroby, dzięki czemu poprawi się również twoje zdrowie ogólne, wzmocni się układ odpornościowy oraz poprawi gospodarka wodna twojego organizmu.

INTERIA.PL
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy