Reklama

Wyrzucasz skórki banana? To błąd, bo warto je... jeść

Dietetyczka Susie Burrell dokonała niezwykłego odkrycia: jedzenie skórek banana ma niesamowite właściwości zdrowotne! Co więcej, może nam pomóc zrzucić zbędne kilogramy.

Świat co chwilę zasypują nowinki naukowe i technologiczne. Tym razem odkrycia dokonała dietetyk Susie Burrell. Kobieta twierdzi, że jedzenie skórki banana ma niesamowite korzyści zdrowotne.

Spożywanie zewnętrznej warstwy owocu może nam zgubić zbędne kilogramy, poprawia wygląd skóry i wpływa na jakość snu. Ale to nie wszystko! Okazuje się, że jedzenie skórki może pomóc nam uchronić się przed rakiem.

W jaki sposób jednak jeść skórkę, która nie należy do najsmaczniejszych części tego owocu? Najlepszy sposób to dodawanie jej do koktajli lub wypieków.

Reklama

Według Susie Burrell duże znaczenie ma kolor skórki. To on decyduje o jej właściwościach zdrowotnych. Jakie banany wybierać? Dowiesz się z poniższego materiału.



x-news/INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: banany
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy