Reklama

Zdrowotne właściwości owoców morwy

Morwa to roślina, która pochodzi z Azji, ale zadomowiła się też w Polsce. Ma cudowne właściwości zdrowotne. Jak wykorzystać jej właściwości?

Można korzystać z jej owoców, liści i korzeni. Obniża ona poziom glukozy we krwi, korzystnie działa na jelita i może zmniejszyć ryzyko rozwoju choroby Alzheimera.

Morwa polecana jest też dla ciśnieniowców, ma mnóstwo pektyn, błonnika, witaminy C i żelaza. W smaku jest bardzo słodka, dlatego bez wyrzutów sumienia można ją podawać dzieciom w formie przekąski.

W "Dzień Dobry TVN" coach zdrowia Agnieszka Cegielska opowiedziała, jakie inne właściwości ma morwa. Komu najbardziej pomoże?

***

#POMAGAMINTERIA

Reklama

Fundacja Centaurus - największy w Europie azyl dla koni walczy o przetrwanie swoje oraz podopiecznych. Z powodu epidemii COVID z dotacji wycofują się kolejne upadające firmy i tracący pracę darczyńcy. Na to wszystko nakłada się susza, która spowodowała dwukrotny wzrost cen siana. Sytuacja jeszcze nigdy nie była tak dramatyczna. Organizacja walczy o swoje być albo nie być. Pomóż i ocal setki zwierząt od śmierci! Sprawdź szczegóły >>>

x-news/INTERIA.PL
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy