Cztery powody, dla których warto jeść płotki

W 100 g mięsa tej ryby jest o połowę mniej kalorii niż w mięsie suma
W 100 g mięsa tej ryby jest o połowę mniej kalorii niż w mięsie suma123RF/PICSEL
Jeżeli kupujesz płotki np. na targu i nie jesteś pewna, czy złowiono je w czystych wodac
Jeżeli kupujesz płotki np. na targu i nie jesteś pewna, czy złowiono je w czystych wodac123RF/PICSEL

Składniki

  • 1,5 kg sprawionych płotek
  • 2-3 cebule
  • mąka
  • sól, pieprz
  • olej
  • 3-5 liści laurowych
  • łyżka ziela angielskiego.

na zalewę

  • 3 szkl. wody
  • szklanka octu
  • 1/2 szkl. cukru
  • łyżka soli

Składniki

  • 6 płoci
  • 1 marchew
  • 2 czerwone cebule
  • garść rodzynek (ok. 3 dag)
  • garść posiekanych orzechów włoskich (ok. 3 dag)
  • 4 pomidory
  • szczypta suszonego estragonu
  • natka pietruszki
  • mielona papryka
  • olej
  • sól, pieprz
100 rad
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?