Jesień w filiżance. Tych kaw musisz spróbować

Materiał promocyjny

Jak przyrządzić Pumpkin Spice Latte bez pieczenia dyni? Przedstawiamy sprytny sposób
Jak przyrządzić Pumpkin Spice Latte bez pieczenia dyni? Przedstawiamy sprytny sposóbmateriały promocyjne

Pumpkin Spice Latte - największa jesieniara wśród kaw

  • 120 ml mleka
  • 1 espresso
  • 1 cappuccino
  • 2 łyżki puree z dyni (niesłodzonego)
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczki mieszanki przypraw pumpkin spice (cynamon, imbir, gałka muszkatołowa, goździki)

Flat White z kardamonem - jesień z nutą orientu

Do filiżanki dodajemy kardamon i cukier, a następnie przygotowujemy flat white
Do filiżanki dodajemy kardamon i cukier, a następnie przygotowujemy flat whitemateriały promocyjne
  • 1 flat white
  • 1 łyżeczka cukru
  • ¼ łyżeczki mielonego kardamonu

Cappuccino z nutą cynamonu - klasyka w jesiennej odsłonie

Kubek kawy lub gorącej czekolady z pianką i cynamonem, obok leżące stare książki, suchy liść klonu oraz ciepły, pomarańczowy sweter, całość utrzymana w jesiennej, przytulnej stylistyce.
Syrop możemy dodać bezpośrednio do filiżanki lub korzystając z funkcji Sweet Foam, połączyć go z mleczną pianką123RF/PICSEL
  • cappuccino (mleko spieniane przez 11 sekund, 50 ml espresso)
  • 10 ml syropu cynamonowego
  • szczypta cynamonu do dekoracji

Jesienna magia - piernikowe latte

Nowoczesny ekspres do kawy Jura podczas przygotowywania kawy latte, kawa delikatnie spływa do szklanki, w tle pojemnik ze spienionym mlekiem.
Piernikowe przyprawy w połączeniu z gorącą mleczną kawą rozgrzeją nas i otulą od środkamateriały promocyjne
  • 120 ml mleka
  • 15 ml syropu piernikowego
  • szczypta przyprawy do piernika
  • 40 ml espresso

Kawowa panna cotta - deser idealny na jesień

Dwa szklane słoiczki wypełnione kremowym deserem kawowym, udekorowane wiórkami czekolady, ustawione na jasnej serwetce, wokół rozsypane ziarna kawy i kawałki gorzkiej czekolady.
Alternatywą dla słodkich mlecznych kaw jest deser panna cotta z dodatkiem espressoAdobe Stock
  • 500 ml śmietany kremówki
  • 100 ml mocnej kawy
  • 100 g cukru
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?