Nie każde "masło" to masło! Uwaga na sklepowe pułapki

Czy potrafisz rozpoznać prawdziwe masło?
Czy potrafisz rozpoznać prawdziwe masło?123RF/PICSEL

Kontrola jakości masła w Polsce - co wykazały wyniki inspekcji?

Najczęstsze błędy w oznakowaniu masła

  • braku informacji o zawartości tłuszczu mlecznego, 
  • błędnego zapisu daty minimalnej trwałości,
  • nieprawidłowej prezentacji towaru na półce sklepowej

Nie każde "masło" to masło!

Masło jest przetworem mlecznym zdefiniowanym w przepisach UE. Nie może zawierać innego tłuszczu niż mleczny. Na opakowaniu masła producent powinien umieścić informację o zawartości tego tłuszczu. Czytajmy zatem z uwagą etykiety.
Przemysław Rzodkiewicz

Głośne przypadki fałszowania masła

Jak nie dać się oszukać przy zakupie masła?

Magdalena Sobkowiak-Czarnecka o sile kobiet i wspieraniu sięINTERIA.PL