Promocja polskich potraw

Uczniowie szkół publicznych w Rzymie - zarówno podstawowych, jak i średnich 26 lutego zjedli na obiad dania z polskiej kuchni: ruskie pierogi, barszcz czerwony, kurczaka de volaille, mizerię, ćwikłę, a na deser - pieczone jabłko z miodem.

Ciekawe, czy pierogi smakowały Włochom...fot. Paweł Jakubek
Ciekawe, czy pierogi smakowały Włochom...fot. Paweł JakubekMWMedia

Oprócz aspektu "edukacyjnego", rodzice uczniów mogą mieć pewność, że ich dzieci zdrowo się odżywiają. Władze oświatowe zapewniają, że wszystkie dania przygotowywane są z najwyższą starannością, wyłącznie z produktów najlepszej jakości, pochodzących z ekologicznych upraw.

Do szkół w Rzymie chodzi 30 tysięcy dzieci imigrantów ze 170 krajów, dlatego szkolne menu, przynajmniej raz w miesiącu będzie urozmaicone.

INTERIA.PL/PAP
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas