Pyszne dania wprost... z nagrobka. Kulinarne epitafia z USA

Zwyczaj biesiadowania przy grobach zmarłych istnieje w wielu kulturach, jednak Rosie Grant nadaje mu inne znaczenie
Zwyczaj biesiadowania przy grobach zmarłych istnieje w wielu kulturach, jednak Rosie Grant nadaje mu inne znaczenieinstagram.com/ghostly.archive/123RF/PICSEL

Non omnis moriar

  • 240 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 1/2 łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 60 g posiekanych orzechów
  • 4 jajka
  • 400 g cukru
  • 320 g oleju
  • 380 g marchewki
  • 1 pokruszony, odsączony ananas — około 250 g
  • 120 g masła
  • 1 łyżeczka wanilii
  • 230 g serka śmietankowego
  • 450 g przesianego cukru pudru
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?