Wydano ostrzeżenie dla konsumentów. Uwaga na jaja z salmonellą

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Stwierdzono obecność pałeczek Salmonella Enteritidis na powierzchni skorupek Jaj Królewskich
Stwierdzono obecność pałeczek Salmonella Enteritidis na powierzchni skorupek Jaj Królewskich123RF/PICSEL

Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega przed jedzeniem jajek z Salmonellą

Zobacz również:

    • Jaja Królewskie klasa A, klasa wagowa>60 g; jaja różnej wielkości
    • Mazowieckie Jaja klasa A, 6 świeżych jaj, klasa wagowa >50 g, jaja różnej wielkości
    • Najlepiej spożyć przed: 18.06.2023
    • Kod na skorupkach jaj: 3PL14371391
    • Producent: Firma Handlowa "KOKO" Zakład Pakowania Jaj Grzegorz Jabłoński Straszewy 28, 09-304 Lubowidz, weterynaryjny numer identyfikacyjny 14375909
    Spożycie produktu bez właściwej obróbki termicznej lub możliwe przeniesienie bakterii z jaj na inne powierzchnie, może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy.
    Spożycie produktu bez właściwej obróbki termicznej lub możliwe przeniesienie bakterii z jaj na inne powierzchnie, może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy.123RF/PICSEL