Wysokoprocentowe smaki świata
"Koktajle świata" autorstwa Davida Biggsa to kompendium wiedzy nie tylko o tym, jak przyrządzić drinka, ale także o tym, jak kultura i historia wielokrotnie zmieniały smak trunków.

Wielka radość miksowania koktajli polega na tworzeniu niepowtarzalnych, wyjątkowych smaków, których twórcą może być każdy z nas. Biggs przekonuje, że każdy koktajl może być małym, kulinarnym dziełem sztuki. Wystarczy posiadać podstawową wiedzę dotyczącą składników, rodzajów alkoholi, a także metod podawania drinków.
Książka została podzielona na pięć głównych części. Każda z nich zawiera przepisy na drinki z różnych kontynentów. Czytelnik będzie miał okazję dowiedzieć się, jakie trunki popijała mafia w okresie prohibicji w Ameryce Północnej, a także jaki afrykański drink powstaje z owocu szerokolistnego kaktusa.
Oprócz przepisów, David Biggs prezentuje najważniejsze informacje odnośnie gatunków alkoholi i rodzajów owoców, które są dodawane do koktajli.