Zacznij jeść go regularnie, a organizm ci podziękuje. Usuwa toksyny z organizmu, poprawia kondycję wątroby

Szczypiorek może być skutecznym remedium na wiele dolegliwości
Szczypiorek może być skutecznym remedium na wiele dolegliwości123RF/PICSEL

Szczypiorek - właściwości odżywcze

  • witaminy C, B1, B2, A, K
  • karotenu
  • kwasu foliowego
  • fosforu
  • żelaza
  • potasu
  • sodu
  • wapnia
  • magnezu i luteiny

Dlaczego warto jeść szczypiorek?

  • usuwa toksyny z organizmu
  • zwiększa odporność, zapobiegając infekcjom wirusowym
  • oczyszcza układ pokarmowy
  • przyspiesza trawienie
  • przyspiesza gojenie się ran
  • poprawia kondycję wątroby i pęcherzyka żółciowego
  • zapobiega zaparciom
Szczypiorek można uprawiać w domu
Szczypiorek można uprawiać w domu123RF/PICSEL

Kto nie powinien jeść szczypiorku?

  • zapaleniem woreczka żółciowego
  • zapaleniem trzustki
  • zapaleniem żołądka
  • wrzodami żołądka, jelit i dwunastnicy
  • nadkwasotą
Tak działa mechanizm "zajadania" stresu. Nowe ustalenia australijskich naukowców Newseria Lifestyle/informacja prasowa