Gwiazda "Gogglebox" schudła 30 kilogramów. Stosowała ten prosty przepis

Jak schudła Agnieszka Kotońska? Gwiazda programu „Gogglebox” przeszła spektakularną metamorfozę, zrzucając ponad 30 kilogramów. Obok ciężkiej pracy na siłowni kobieta postawiła na zdrową dietę, której podstawą był jeden prosty przepis. Zdradziła, jakie danie przygotowywała najczęściej.

Jak schudła Agnieszka Kotońska? Gwiazda programu „Gogglebox” przeszła spektakularną metamorfozę
Jak schudła Agnieszka Kotońska? Gwiazda programu „Gogglebox” przeszła spektakularną metamorfozęWojciech Olkusnik/East NewsEast News

Agnieszka Kotońska: jak schudła? Gwiazda zrzuciła ponad 30 kilogramów

Gwiazda w momencie, w którym podjęła walkę o upragnioną sylwetkę, ważyła 104 kilogramy. Nie ukrywała, iż początki były dla niej wyjątkowo ciężkie. Musiała bowiem zrezygnować z ulubionych napojów i przekąsek, przechodząc na zdrową, zbilansowaną dietę. Co więcej, regularnie pojawiała się również na siłowni. Ćwiczyła pięć razy w tygodniu. Na czym opierała się jej dieta?

Agnieszka Kotońska: dieta. To danie przygotowywała najczęściej

"Rano kanapka z czarnego chleba, jajko, pół pomidora. Drugie śniadanie: małe musli, obiad: ryba gotowana, warzywa na parze. Podwieczorek: serek grani, kolacja: omlet. I hektolitry wody" - wyznała w "Dzień Dobry TVN" Agnieszka Kotońska.

Podstawą jej diety były chude mięso, ryby oraz warzywa. Gwiazda zdradziła jeden z ulubionych przepisów na obiad. To niezwykle proste, a zarazem wyjątkowo smaczne danie. Mowa o piersi z kurczaka z warzywami, przygotowanej na parze. Jak ją zrobić?

Do jej przygotowania potrzebujemy:

  • 2 piersi z kurczaka,
  • 4 ząbki czosnku,
  • warzywa: marchewka, kalafior, brokuł,
  • przyprawy: sól, pieprz, curry.

Piersi z kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy za pomocą ręcznika papierowego, kroimy w niewielkie kawałki i umieszczamy w misce. Mięso oprószamy solą, pieprzem i curry, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.

Całość mieszamy i umieszczamy w garnku z dziurami, przystosowanym do gotowania na parze. Naczynie ustawiamy na drugim garnku, wypełnionym 2 szklankami wrzącej wody. Przykrywamy pokrywką.

Mięso gotujemy przez ok. 15 minut. Po upływie tego czasu do kurczaka dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę, podzielony na różyczki kalafior oraz brokuł. Całość gotujemy pod przykryciem przez kolejne 15 minut. Po tym czasie warzywa nie rozgotują się, a będą idealnie chrupiące. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe! Agnieszka Kotońska pokochała ten przepis.

Jak zmniejszyć apetyt? Dlatego jesz więcejInteria.tv
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas