Reklama

Jak schudła Danuta Martyniuk? W jej diecie pojawił się kisiel z siemienia lnianego

Danuta Martyniuk przeszła niedawno spektakularną metamorfozę. Żona popularnego piosenkarza disco polo schudła ponad 15 kilogramów, zachwycając figurą. W jednym z wywiadów zdradziła jak udało jej się osiągnąć tak zadziwiający efekt. W jej diecie pojawił się między innymi kisiel z siemienia lnianego.

Jak schudła Danuta Martyniuk?

"Skąd przyszła motywacja? Czytałam nieprzychylne komentarze. Czytałam, że jestem za gruba, że wyglądam jak mama Zenka. To mnie zmotywowało. Pomyślałam: o nie! Muszę coś zmienić" - przyznała w "Pytaniu na śniadanie" Danuta Martyniuk.

Żona popularnego piosenkarza disco polo zrzuciła ponad 15 kilogramów. Jak udało jej się tego dokonać? Kobieta postawiła na zdrową i zbilansowaną dietę. Przyznała, że obok zdrowej żywności ważna jest dla niej regularność i konsekwencja spożywanych posiłków.

Co je Danuta Martyniuk?

Żona Zenona Martyniuka dzień zaczyna od kisielu z siemienia lnianego. Ten ma wiele zalet. Stosuje się go najczęściej w przypadku podrażnień przewodu pokarmowego lub niestrawności, jednak działa on również łagodząco na jelita i żołądek. Warto więc sięgać po niego w razie gorszego samopoczucia. Co więcej, kisiel z siemienia lnianego wspomaga pracę układu nerwowego, a także zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób serca. Jego zalety są wręcz nieocenione.

Danuta Martyniuk zdradziła, iż pół godziny po pierwszym posiłku sięga po kawę z mlekiem bez laktozy, a na śniadanie zjada owsiankę przygotowaną na wodzie z dodatkiem jogurtu, kefiru, świeżych owoców i orzechów.

Reklama

"Do obiadu nie podjadam" - zdradza żona Zenona Martyniuka. Kolejno zjada kawałek mięsa oraz surówkę. Jest przeciwniczką ziemniaków. Ostatni posiłek zjada po godzinie 17. Jest nią kanapka z chudą wędliną. Kobieta ograniczyła również spożycie masła.

Kisiel z siemienia lnianego: przepis

Siemię lniane ma zbawienny wpływ na stawy, wspomagając również pracę jelit. Zaleca się jego dzienne spożycie na poziomie 1 - 2 łyżek. Konsystencja siemienia lnianego zmieszanego z wodą nie wszystkim może jednak przypaść do gustu. Dlatego warto przygotować kisiel z siemienia lnianego. Ten bez przeszkód można dosłodzić owocami, wzmacniając smak.

Jak zrobić kisiel z siemienia lnianego? Do garnka wlewamy wodę i dodajemy siemię lniane. Gotujemy przez 15 minut od momentu zagotowania. Na patelni podsmażamy owoce, dodajemy niewielką ilość miodu. Kolejno mieszamy dokładnie z siemieniem. Gotowe!

***

Kinga Preis schudła kilkanaście kilogramów. Włączyła do diety zdrowe soki

Magda Gessler schudła 13 kilogramów. Zdradziła co je na śniadanie

Owsianka a odchudzanie. Jak ją jeść, by kilogramy leciały w dół?

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: Danuta Martyniuk | dieta gwiazd
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy