Reklama

Reklama

Wojciech Modest Amaro ogłosił radosną nowinę

Wojciech Modest Amaro w lipcu tego roku po raz został ojcem małego Gabriela Charbela. Teraz ogłosił kolejną radosną nowinę.

Zdobywca pierwszej gwiazdki Michelin w Polsce, otworzy w Zakopanem swoją autorską restaurację "Heart by Amaro". To wspólny projekt najbardziej utytułowanego polskiego szefa kuchni i zakopiańskiej Grupy Nosalowy, powstający w nowym, pięciogwiazdkowym Nosalowy Park Hotel & SPA w Zakopanem. Otwarcie hotelu i restauracji planowane jest na sezon zimowy 2019/2020.

Wojciech Modest Amaro to prawdziwy pasjonat kuchni polskiej. Jego warszawska restauracja atelier Amaro w 2013 roku odznaczona została jako pierwsza w Polsce gwiazdką Michelin. Powstająca w hotelu Nosalowy Park Hotel & SPA w Zakopanem restauracja to drugi autorski projekt Wojciecha Modesta Amaro, będący spełnieniem jego marzeń o podróży do natury, polskiej gościnności i odkrywaniu smaków wypływających prosto z serca.

Reklama

Koncepcja restauracji, podobnie jak hotelu Nosalowy Park, nawiązywać będzie do tradycji w nowoczesnym wydaniu i będzie unikatowym projektem na zakopiańskiej scenie kulinarnej, a także niezwykle nowatorskim na skalę Polski.

- Chcę, aby w tej przestrzeni każdy czuł się swobodnie, dlatego też proponuje dania "do podziału", a także do wyboru z karty oraz w trosce o zdrowie najmłodszych specjalne menu "Palce Lizać" oparte wyłącznie na produktach ekologicznych - mówi szef kuchni. 

Amaro w 2019 roku został zaliczony do grona 100 najlepszych kucharzy świata przez The Best Chef Awards. Widzowie kojarzą go przede wszystkim z programów telewizyjnych - "Top Chefa" i "Hell's Kitchen - Piekielnej kuchni".

Serdecznie gratulujemy!

INTERIA.PL/materiały prasowe
Dowiedz się więcej na temat: Wojciech Modest Amaro

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy