Reklama

Reklama

Kurczak faszerowany grzybami

Jesienny obiad po grzybobraniu.

Składniki na 4 porcje:

Reklama

- 4 filety z kurczaka,
- 1 cebula,
- 30 dag grzybów,
- 10 dag startego parmezanu,
- 150 ml bulionu drobiowego,
- 2-3 łyżki oleju,
- 1 łyżka masła,
- sok z cytryny,
- tymianek,
- sól,
- pieprz,
- 1 brokuł

Przygotowanie:

1. Grzyby oczyścić, umyć i drobno pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. W garnku lekko rozgrzać masło, zeszklić cebulkę, często mieszając. Dodać grzyby, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Całość dusić, mieszając około 20 minut. Gdy chwilkę ostygną, wymieszać z parmezanem.

2. Filety umyć, osuszyć, wyciąć w nich kieszonki. Skropić sokiem z cytryny. Napełnić farszem, spiąć dokładnie wykałaczkami.

3. Rozgrzać olej, obsmażyć mięso, dodać bulion, dusić około 15 minut. Ugotować brokuły w lekko osolonej wodzie lub na parze.

Dowiedz się więcej na temat: grzyby | kurczak | przepisy | gotowanie | kuchnia

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje