Zdrowe i pyszne!
Składniki:
- 2 duże buraki
- 300 g ziemniaków
- 300 g selera
- 2 jajka
- 1 cebula
- 2 ogórki konserwowe
- 4 matiasy
- 300 g śmietany
- 100 g majonezu
- sól, pieprz
- ocet winny
- cukier
- łyżka kaparów
- pęczek koperku
Przygotowanie:
Buraki obrać i gotować w osolonej wodzie ok. 45 minut. Ziemniaki i selara obrać, pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Śledzie, cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Śmietanę wymieszać z majonezem, doprawić solą pieprzem i cukrem. Dodać kapary. Buraki odcedzić, obrać i pokroić. Jajka obrać i posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, posypać koperkiem.
Czas przygotowania: 45 minut
Jedna porcja zawiera: 2140 kJ/511 kcal