4 pasty twarożkowe do pieczywa

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Z prażoną cebulką i bekonem

  • 3 łyżki prażonej cebulki
  • 100 g bekonu
  • 200 g twarożku śmietankowego
 
 123RF/PICSEL

Z oliwkami, chili i parmezanem

  • 1 zielona papryczka chili
  • 10 g oliwek bez pestki
  • 30 g parmezanu
  • 2 gałązki oregano
  • 200 g twarożku śmietankowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
 
 123RF/PICSEL

Z papryką, ajwarem i serem owczym

  • pół czerwonej papryki
  • 75 g sera owczego
  • 200 g kremowego twarożku
  • 2 łyżeczki ajwaru
  • sól
 
 123RF/PICSEL

Z ziołami, czosnkiem i różowym pieprzem

  • 3 gałązki tymianku cytrynowego
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • pół cytryny
  • łyżka oleju
  • 200 g śmietankowego twarożku
  • 1,5 łyżeczki różowego pieprzu
  • sól, pieprz
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?