Aksamitny mus z nutą wanilii

Tę zupę można podać także z... lodami!

Mus owocowy
Mus owocowy123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Owoce oczyść, umyj, osusz, usuń ogonki, pestki lub inne części (zależnie od tego, jakich owoców używasz). Następnie włóż je do zamrażalnika na pół godziny, aby dobrze schłodzić (możesz pominąć ten krok i schłodzić już gotową zupę). 

2. Lekko zmrożone owoce zmiksuj (jeśli chcesz, możesz je dodatkowo przetrzeć przez sito), dopraw cukrem trzcinowym i cukrem waniliowym. 

3. Następnie zmiksuj z 2/3 jogurtu  naturalnego i wlej do przygotowanych naczyń. 4 Udekoruj resztą jogurtu, listkami mięty lub melisy oraz posiekanymi  pistacjami (opcjonalnie) i podaj.

Przepis na chłodnik paprykowyInteria Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas