Reklama

Reklama

Aksamitny mus z nutą wanilii

Tę zupę można podać także z... lodami!

Czas przyrządzenia: 25 min + chłodzenie
Składniki dla: 5-6 porcji

Składniki

  • 4 szklanki truskawek lub malin (możesz użyć też jeżyn lub wydrylowanych wiśni)
  • szklanka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego (lub innego)
  • cukier waniliowy do smaku
  • do dekoracji listki mięty lub melisy oraz posiekane pistacje (opcjonalnie)

Sposób przygotowania

1. Owoce oczyść, umyj, osusz, usuń ogonki, pestki lub inne części (zależnie od tego, jakich owoców używasz). Następnie włóż je do zamrażalnika na pół godziny, aby dobrze schłodzić (możesz pominąć ten krok i schłodzić już gotową zupę). 

2. Lekko zmrożone owoce zmiksuj (jeśli chcesz, możesz je dodatkowo przetrzeć przez sito), dopraw cukrem trzcinowym i cukrem waniliowym. 

3. Następnie zmiksuj z 2/3 jogurtu  naturalnego i wlej do przygotowanych naczyń. 4 Udekoruj resztą jogurtu, listkami mięty lub melisy oraz posiekanymi  pistacjami (opcjonalnie) i podaj. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje