Arbuzowe piramidki

Orzeźwiają jak lody!

Arbuz i czekolada - pomysł na deser!
Arbuz i czekolada - pomysł na deser!123RF/PICSEL

Składniki:

  • 60 dag arbuza
  • 10 dag czekolady gorzkiej
  • 15 dag orzechów laskowych
  • kilka orzeszków ziemnych i włoskich

Przygotowanie:

1. Orzechy drobno posiekaj. Miąższ arbuza odkrój od skóry, pokrój na trójkąty, usuń pestki. Czekoladę połam na kawałki, włóż do rondelka. Do większego od rondelka garnka wlej wodę, zagotuj, wstaw na wierzch rondelek z czekoladą. Mieszaj czekoladę, aż rozpuści się na parze.

2. Kawałki arbuza zanurzaj w rozpuszczonej czekoladzie. Posyp rozdrobnionymi orzechami. Układaj na talerzyku. Wstaw deser do lodówki na około godzinę, by czekolada mocno stężała.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas