Reklama

Reklama

Awokado nadziewane tuńczykiem

Idealne na śniadanie lub kolację. Porcja witamin i zdrowych tłuszczy!

Składniki

  • 1 awokado
  • 1 puszka tuńczyka
  • ¼ szklanki pokrojonej w kostkę czerwonej papryki
  • 1 łyżka posiekanego drobno papryczki chilli
  • garść posiekanej kolendry
  • Kilka pokrojonych na pól oliwek
  • 1 łyżka soku z limonki
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę. Wyciągając część miąższu łyżeczką. Miąższ przełożyć do miski, rozdrobnić widelcem, dodać tuńczyka z puszki, posiekaną czerwoną paprykę i chilli.

Dorzucić poszatkowaną kolendrę i oliwki. Wlać kolejno sok z limonki i wszystko razem wymieszać.
Doprawić solą i pieprzem. Farszem wypełnić zagłębienia awokado.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje