Awokado nadziewane tuńczykiem
Idealne na śniadanie lub kolację. Porcja witamin i zdrowych tłuszczy!
Składniki
- 1 awokado
- 1 puszka tuńczyka
- ¼ szklanki pokrojonej w kostkę czerwonej papryki
- 1 łyżka posiekanego drobno papryczki chilli
- garść posiekanej kolendry
- Kilka pokrojonych na pól oliwek
- 1 łyżka soku z limonki
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę. Wyciągając część miąższu łyżeczką. Miąższ przełożyć do miski, rozdrobnić widelcem, dodać tuńczyka z puszki, posiekaną czerwoną paprykę i chilli.
Dorzucić poszatkowaną kolendrę i oliwki. Wlać kolejno sok z limonki i wszystko razem wymieszać.
Doprawić solą i pieprzem. Farszem wypełnić zagłębienia awokado.