Babeczki z budyniem i owocami
Mąkę przesiej, posiekaj nożem razem z masłem.
Składniki na 12 sztuk:
Babeczka:
- 17,5 dag mąki pszennej
- 10 dag masła
- żółtko
- łyżka cukru pudru
Nadzienie:
- 1 budyń waniliowy
- owoce: po 20 dag jasnych i ciemnych winogron
Sposób przygotowania:
1. Mąkę przesiej, posiekaj nożem razem z masłem. Dodaj żółtko, przesiany cukier puder i zagnieć ciasto. Zawiń w folię, wstaw do zamrażalnika na 30 minut. Ugotuj budyń i odstaw do wystudzenia. Foremki wysmaruj masłem.
2. Ciasto rozwałkuj, wytnij kółka, wylep nim foremki. Piecz 20 minut w temperaturze 180˚C. Wystudzone babeczki wypełnij budyniem i udekoruj winogronami.
Czas przygotowania: około 1,5 godziny