Reklama

Reklama

Babeczki z klusek

Idealne na śniadanie lub lekki obiad. Wystarczy otworzyć lodówkę i uruchomić wyobraźnię. Dwa suszone pomidory na dnie słoika, resztka szczypiorku, może jakaś dogorywająca wędlina? Wszystko to posiekane idealnie wzmocni smak babeczek.

Składniki

  • szklanka ugotowanego makaronu (na przykład resztek klusek ugotowanych wcześniej do rosołu)
  • dowolne dodatki, na przykład wędlina, szczypiorek, oliwki, suszone pomidory, kapary
  • 100 g żółtego sera
  • jajko
  • sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej

Przygotowanie:

Reklama

Makaron drobno siekamy, mieszamy z pokrojoną wędliną, szczypiorkiem, oliwkami, suszonymi pomidorami, kaparami (lub innymi dodatkami).

Ser ścieramy na tarce o małych oczkach, wsypujemy do makaronu. Wbijamy jajko, doprawiamy.

Masą napełniamy papilotki lub foremki na babeczki. Zapiekamy przez 30 minut w 170 stopniach.

Przepis pochodzi z najnowszej książki Katarzyny Bosackiej, o której przeczytasz tutaj!

***

Zobacz także:

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: Katarzyna Bosacka | przepisy | makaron

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje