Babeczki z klusek

Idealne na śniadanie lub lekki obiad. Wystarczy otworzyć lodówkę i uruchomić wyobraźnię. Dwa suszone pomidory na dnie słoika, resztka szczypiorku, może jakaś dogorywająca wędlina? Wszystko to posiekane idealnie wzmocni smak babeczek.

fot. archiwum prywatne Katarzyny Bosackiej
fot. archiwum prywatne Katarzyny Bosackiejmateriały prasowe

Przygotowanie:

Makaron drobno siekamy, mieszamy z pokrojoną wędliną, szczypiorkiem, oliwkami, suszonymi pomidorami, kaparami (lub innymi dodatkami).

Ser ścieramy na tarce o małych oczkach, wsypujemy do makaronu. Wbijamy jajko, doprawiamy.

Masą napełniamy papilotki lub foremki na babeczki. Zapiekamy przez 30 minut w 170 stopniach.

Przepis pochodzi z najnowszej książki Katarzyny Bosackiej, o której przeczytasz tutaj!

***

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Babka z marchewkąPolsat