Babka waniliowa z owocami

Słodka babka piaskowa, która posmakuje każdemu

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Śliwki dokładnie osącz z zalewy. Margarynę utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Ciągle ucierając, kolejno wbijaj jajka. Następnie dodaj obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz jogurt. Ciasto wymieszaj z owocami.

2. Foremkę z kominem posmaruj tłuszczem. Oprósz tartą bułką. Napełnij przygotowanym ciastem.

3. Babkę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz godz. Wystudź i oblej kolorowymi lukrami.

Zmysłowe smaki: FaworkiInteria.tv
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas