Reklama

Reklama

Batony kokosowe z musli

Pyszna przekąska!

Składniki

  • 200 g wiórków kokosowych
  • 100 g mleka kokosowego z puszki
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 200 g czekolady
  • 50 g płatków owsianych
  • 20 g masła
  • 15 g cukru

Sposób przygotowania

Do wiórków kokosowych dodaj mleko kokosowe z puszki oraz olej kokosowy. Całość wymieszaj. Foremkę wyłóż wiórkami kokosowymi, a na wierzchu rozłóż warstwę płatków owsianych. Wstaw do zamrażarki na 2 godziny. Czekoladę rozpuść na parze i pozostaw do wystygnięcia aż osiągnie temperaturę 45 stopni. Batony wybij z formy i oblej roztopioną czekoladą. Odstaw na 5 minut i poczekaj aż czekolada stwardnieje.

Przepis pochodzi z książki "Ciastecznik. Przepisy na sezonowe ciasta i desery", D. Coceancig.

Reklama

INTERIA/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy