Bez obaw zajadam deser na śniadanie. Zachwyca smakiem i niewielką porcją kalorii

Owsianka w stylu sernikobrownie idealnie nadaje się na śniadanie
Owsianka w stylu sernikobrownie idealnie nadaje się na śniadanie123RF/PICSEL

Owsianka sernikowa - przysmak śniadaniowy

Zobacz również:

    • 165 g płatków owsianych
    • 360 ml mleka lub napoju roślinnego
    • 160 g dojrzałego banana
    • 2 łyżki kakao
    • 4 łyżki słodzika
    • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
    • 100 g kvargu waniliowego
    • 100 g twarogu sernikowego
    • 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru
    • 15 g czekolady deserowej
    • garść malin, truskawek lub borówek

    Przygotowanie pieczonej owsianki sernikowej

    Płatki owsiane pysznie smakują nie tylko gotowane, ale także pieczone
    Płatki owsiane pysznie smakują nie tylko gotowane, ale także pieczone123RF/PICSEL
    1. Płatki owsiane, banana, mleko, kakao, słodzik oraz proszek do pieczenia umieszczamy w kielichu blendera.
    2. Składniki miksujemy do uzyskania gładkiej i jednolitej masy, a następnie odstawiamy na ok. 10-15 minut. W tym czasie płatki owsiane zdążą napęcznieć.
    3. W czystej miseczce mieszamy ze sobą kvarg, twaróg sernikowy, budyń waniliowy oraz wybrany słodzik.
    4. Na spód naczynia żaroodpornego wylewamy masę z płatkami owsianymi, a na wierzchu rozprowadzamy mieszankę serową.
    5. Całość dekorujemy drobno posiekaną czekoladą oraz owocami. Owsiankę sernikową pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 st. C przez ok. 35-40 minut.
    6. Owsianka sernikowa najlepiej smakuje na ciepło, jednak możemy zajadać się nią także na zimno. Smacznego!

    Jak przechowywać pieczoną owsiankę?

    Zmysłowe smaki: Owsianka z jabłkamiZmysłowe smakiInteria.tv