Bezglutenowe brownie z pieczonych batatów

Takie ciasto nie tylko jest pyszne, ale i zdrowe. Wprawi cię w dobre samopoczucie!

Brownie
Browniemateriały prasowe

Sposób przygotowania

Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C, blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę (uwaga - jest bardzo gęsta) i przełożyć ją do formy. Piec 30 minut (patyczek włożony w ciasto ma być suchy). Po upieczeniu polać ciasto rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i ozdobić mango lub posypać wiórkami kokosowymi zmieszanymi z podprażonymi migdałami. Potrzebna będzie forma o wymiarach 20 x 27 cm. Zamiast kakao można dodać karob. Brownie smakuje najlepiej po schłodzeniu w lodówce.

Przepis pochodzi z książki "Alkaliczne gotowanie przy zielonym stole", B. Sokołowska, E.Skorupska

Alkaliczne gotowanie
Alkaliczne gotowaniemateriały prasowe
Kruche ciasto z owocami i beząInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas