Bezy kakaowe

Na dzisiejszy deser proponujemy bezy kakaowe. W wersji dla dorosłych smakują najlepiej z kawą, dzieciom podamy je z kakao. Smacznego!

Delikatny deser - bezy kakaowe.
Delikatny deser - bezy kakaowe. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 10 białek
  • 2 szklanki cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżki kakao
  • 5 dkg wiórek kokosowych
  • opakowanie śmietany kremówki
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Z białek ubić sztywną pianę. Dodać powoli cukier i kakao. Wsypać wiórka i delikatnie wymieszać.  Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wyciskać szprycą podłużne bezy. Suszyć około 4 godziny w temperaturze 80 stopni C. Pozostawić w piekarniku do zupełnego ostygnięcia.

Ostrożnie, aby się nie pokruszyły zdejmować z blaszki.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas