Biała kiełbasa na różne sposoby

Zanim kiełbasę ugotujesz, upieczesz lub usmażysz, nakłuj ją gęsto widelcem. Wypływający tłuszcz nie uszkodzi osłonki i podasz na stół kiełbasę bez pęknięć.

Biała kiełbasa
Biała kiełbasa123RF/PICSEL

Do garnka z zimną wodą włóż pokrojoną cebulę, papryczkę chili, ziarna pieprzu i ziela angielskiego oraz liść laurowy. Dodaj 2 łyżki oleju. Zagotuj, włóż pęta surowej białej kiełbasy. Na bardzo małym ogniu parz kiełbasę przez 30 min.

Kiełbasę zwiń w ślimaczki, każdy zepnij patyczkiem do szaszłyków. Ułóż je na blasze, posmaruj olejem. Środki napełnij masą jak na kotlety mielone. Piecz 50 minut w 180 st.

Efektownie

Parzona biała kiełbasa wyjęta z osłonek to świetne mięsne nadzienie do uszek! Robiąc 8 porcji zaoszczędzisz około 8 zł.

Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas