Reklama

Reklama

Błyskawiczna sałatka z ciecierzycy

Przygotujesz ją w mig!

Czas przyrządzenia: 10 minut

Składniki

  • 550 g ciecierzycy z puszki
  • 2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli
  • kilka dużych oliwek
  • 1 pomidor
  • 1/2 szklanki posiekanej natki pietruszki lub innych ziół
  • opcjonalnie 50 g sera feta

Składniki - sos

  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
  • 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu cayenne lub ostrej papryki
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

Ciecierzycę odcedź i połącz z cebulą, oliwkami, pomidorem pokrojonym w półplasterki i posiekanymi ziołami. Wymieszaj składniki sosu, spróbuj i ewentualnie dopraw. Polej sałatkę i wstaw ją do lodówki na pół godziny, aby smaki się "przegryzły". Możesz ją posypać pokruszonym serem feta

Show

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje