Błyskawiczne lody truskawkowe

Łatwe, 4 porcje. Przepis z książki Julity Bator "Zamień chemię na jedzenie".

Błyskawiczne lody truskawkowe
Błyskawiczne lody truskawkoweJakub Batormateriały prasowe

Składniki:

  • 1/2 kg mrożonych truskawek
  • 150 ml jogurtu naturalnego typu greckiego (bez mleka w proszku)
  • 5 łyżek miodu lub syropu z agawy
  • kilka kropli soku z cytryny

Przygotowanie:

1.      Zmiksować truskawki na mus.

2.      Dodać jogurt, miód i sok z cytryny i zmiksować na jednolitą masę.

3.      Przed podaniem lody można na chwilę włożyć do zamrażarki.

Przepis pochodzi z książki Julity Bator "Zamień chemię na jedzenie"
Przepis pochodzi z książki Julity Bator "Zamień chemię na jedzenie"materiały prasowe

Przepis pochodzi z książki Julity Bator "Zamień chemię na jedzenie".

Julita Bator, mama trójki dzieci, przez długi czas była pewna, że jej maluchy urodziły się chorowite i nigdy nie uda się im uniknąć częstych wizyt u lekarza ani masy antybiotyków.

Zanim weszła na drogę dobrego żywienia, przez kilka lat szukała wraz z mężem przyczyny częstych infekcji swoich dzieci, odwiedzając alergologa, laryngologa, endokrynologa, immunologa i gastrologa.

Nie przekonywała jej opinia lekarza pediatry, który twierdził, że "dziesięć infekcji w roku u dziecka to stan normalny". W pamięci miała swoje dzieciństwo, które bynajmniej nie upłynęło na kuracjach antybiotykowych i sterydowych. Okazało się jednak, że wystarczy zmienić sposób odżywiania - jedzenie naprawdę może leczyć.

Zdecydowała się z całą rodziną na eksperyment żywieniowy i zrezygnowała z kupowania szkodliwie przetworzonej żywności. Produkty nie potraktowane chemią, ekologiczne, które są po prostu jedzeniem, a nie tylko jedzenie udają, rozwiązały kwestię wielu chorób i stresów.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas