Bruschetta z pomidorkami koktajlowymi
Jak zrobić bruschettę? To bardzo proste! Wystarczy chwila, żeby cieszyć się jej aromatycznym smakiem. Pamiętaj, że bruschetta najlepiej smakuje na ciepło.
Sposób wykonania:
Bułkę kroimy na 1-2-centymetrowe kromki. Polewamy oliwą i podpiekamy około 5 minut w temperaturze 200°C z włączoną funkcją góra-dół.
Pomidorki kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i octem balsamicznym.
Kładziemy na podpieczone grzanki i dekorujemy bazylią oraz startym parmezanem. Bruschetta jest gotowa!
Rada:
Bruschetta może być zrobiona z bułki lub bagietki wieloziarnistej pokrojonej w plastry.
Przepis pochodzi z książki "Zdrowo w 15 minut".
Jak zrobić bruschettę? Więcej inspiracji znajdziesz TUTAJ
* * *
Sposób wykonania: