Bruschetta z pomidorkami koktajlowymi
Jak zrobić bruschettę? To bardzo proste! Wystarczy chwila, żeby cieszyć się jej aromatycznym smakiem. Pamiętaj, że bruschetta najlepiej smakuje na ciepło.

Składniki
- 1 bagietka korzenna
- 10 pomidorków koktajlowych
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- kilka listków świeżej bazylii
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka startego parmezanu
Sposób wykonania:Bułkę kroimy na 1-2-centymetrowe kromki. Polewamy oliwą i podpiekamy około 5 minut w temperaturze 200°C z włączoną funkcją góra-dół.
Pomidorki kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i octem balsamicznym.
Kładziemy na podpieczone grzanki i dekorujemy bazylią oraz startym parmezanem. Bruschetta jest gotowa!
Rada:
Bruschetta może być zrobiona z bułki lub bagietki wieloziarnistej pokrojonej w plastry.
Przepis pochodzi z książki "Zdrowo w 15 minut".Jak zrobić bruschettę? Więcej inspiracji znajdziesz TUTAJ* * *Sposób wykonania: