Bruschetta z pomidorkami koktajlowymi

Jak zrobić bruschettę? To bardzo proste! Wystarczy chwila, żeby cieszyć się jej aromatycznym smakiem. Pamiętaj, że bruschetta najlepiej smakuje na ciepło.

Bruschetta to pyszna przekąska i wspaniały pomysł na lekkie śniadanie!
Bruschetta to pyszna przekąska i wspaniały pomysł na lekkie śniadanie!materiały prasowemateriały prasowe

Sposób wykonania:

Bułkę kroimy na 1-2-centymetrowe kromki. Polewamy oliwą i podpiekamy około 5 minut w temperaturze 200°C z włączoną funkcją góra-dół.

Pomidorki kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i octem balsamicznym.

Kładziemy na podpieczone grzanki i dekorujemy bazylią oraz startym parmezanem. Bruschetta jest gotowa!

Rada:

Bruschetta może być zrobiona z bułki lub bagietki wieloziarnistej pokrojonej w plastry.

Bruschetta - przepisInteria Kulinaria
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas