Reklama

Reklama

Bruschetta z pomidorkami koktajlowymi

Jak zrobić bruschettę? To bardzo proste! Wystarczy chwila, żeby cieszyć się jej aromatycznym smakiem. Pamiętaj, że bruschetta najlepiej smakuje na ciepło.

Składniki

  • 1 bagietka korzenna
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • kilka listków świeżej bazylii
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka startego parmezanu

Sposób wykonania:

Bułkę kroimy na 1-2-centymetrowe kromki. Polewamy oliwą i podpiekamy około 5 minut w temperaturze 200°C z włączoną funkcją góra-dół.

Pomidorki kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i octem balsamicznym.

Kładziemy na podpieczone grzanki i dekorujemy bazylią oraz startym parmezanem. Bruschetta jest gotowa!

Rada:

Bruschetta może być zrobiona z bułki lub bagietki wieloziarnistej pokrojonej w plastry.

Reklama

Przepis pochodzi z książki "Zdrowo w 15 minut".

Jak zrobić bruschettę? Więcej inspiracji znajdziesz TUTAJ

* * *

Sposób wykonania:

Fragment książki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje