Brzoskwinie z karmelową posypką
Doskonały deser w 25 minut.
- 30 g + 2 łyżki cukru,
- 30 g. orzechów włoskich,
- 30 g migdałów (bez skórki),
- 4 brzoskwinie,
- sok z jednej limonki,
- 20 g masła,
- plasterki limonki i mięta do dekoracji
30 g cukru skarmelizować na patelni. Dodać orzechy i migdały, skarmelizować, a następnie ostudzić i grubo pokroić. Brzoskwinie umyć, przepołowić, wypestkować, a następnie pokroić w cząstki. Ułożyć na tacce aluminiowej, polać sokiem z limonki, na wierzchu ułożyć plasterki masła, dodać skarmelizowaną posypkę. Dodać 1 - 2 łyżki cukru. Na rozgrzanym grillu opiekać 10-15 minut. Dekorować plastrami limonki i miętą.
Czas przygotowania 25 minut
Jedna porcja zawiera 460 kJ/110 kcal
Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!