Reklama

Reklama

Brzoskwinie z nadzieniem

Świąteczne stoły uginają się od ciast, my tymczasem proponujemy delikatny deser. Nadziewane brzoskwinie smakują wyjątkowo, a robi się je łatwo i szybko.

Składniki:


  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 bezglutenowy budyń o dowolnym smaku
  • 2 szklanki mleka
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki cukru
  • cukier waniliowy
  • ½ szklanki słodkiej śmietany kremowej
  • wiórka czekoladowe z czekolady mlecznej

Reklama


Sposób przygotowania:

Żółtko utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Budyń przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, gdy zawrze dodać żółtko z cukrem, zagotować. Odstawić i ostudzić.

Śmietanę ubić na sztywno, zmiksować z zimnym budyniem. Brzoskwinie wyjąc z puszki, odsączyć, ułożyć w salaterkach, wypełnić kremem budyniowym i posypać wiórkami czekoladowymi.  

Dowiedz się więcej na temat: brzoskwinie

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje