Brzoskwinie z nadzieniem
Świąteczne stoły uginają się od ciast, my tymczasem proponujemy delikatny deser. Nadziewane brzoskwinie smakują wyjątkowo, a robi się je łatwo i szybko.
Składniki:
- 1 puszka brzoskwiń
- 1 bezglutenowy budyń o dowolnym smaku
- 2 szklanki mleka
- 1 żółtko
- 2 łyżki cukru
- cukier waniliowy
- ½ szklanki słodkiej śmietany kremowej
- wiórka czekoladowe z czekolady mlecznej
Sposób przygotowania:
Żółtko utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Budyń przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, gdy zawrze dodać żółtko z cukrem, zagotować. Odstawić i ostudzić.
Śmietanę ubić na sztywno, zmiksować z zimnym budyniem. Brzoskwinie wyjąc z puszki, odsączyć, ułożyć w salaterkach, wypełnić kremem budyniowym i posypać wiórkami czekoladowymi.