Bûche de Noël - świąteczna rolada

Pieniek warto bogato udekorować, będzie jeszcze piękniej
Pieniek warto bogato udekorować, będzie jeszcze piękniej123RF/PICSEL

Składniki

  • 4 całe jajka + dodatkowo 4 żółtka
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 szklanki mleka 3,2 proc.
  • 10 łyżek cukru pudru
  • 1/2 łyżki żelatyny
  • 5 łyżek kakao
Wbrew pozorom, przygotowanie tego ciasta nie jest trudne
Wbrew pozorom, przygotowanie tego ciasta nie jest trudne123RF/PICSEL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?