Cannelloni z mięsem mielonym

Ten smak jest wyjątkowy!

Cannelloni z mięsem
Cannelloni z mięsem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Nadzienie: Do miski włożyć mięso, doprawić solą, pieprzem, suszonym oregano. Na dużej patelni na oleju zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać do mięsa. Wymieszać, dodając stopniowo mleko.

Sos: Do rondla wlać łyżkę oliwy i lekko podsmażyć pokrojony na plasterki czosnek, dodać przecier, bulion i zagotować, w międzyczasie doprawić do smaku solą, pieprzem, świeżą bazylią. Pół szklanki sosu dodać do mięsa i wymieszać.

Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Na dnie naczynia wylać cienką warstwę sosu pomidorowego. Cannelloni nadziać farszem i ułożyć jedną warstwą w naczyniu. Polać sosem i posypać tartą mozzarellą. Przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać przez 30 minut, następnie jeszcze przez 15 minut bez przykrycia.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas