Reklama

Reklama

Cannelloni z mięsem mielonym

Ten smak jest wyjątkowy!

Składniki

  • 250 g makaronu cannelloni
  • 500 g mielonego mięsa drobiowego lub wieprzowego
  • 2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1 duża cebula
  • 1/4 szklanki mleka
  • 700 ml przecieru pomidorowego
  • 125 ml bulionu
  • suszona lub świeża bazylia
  • 1 ząbek czosnku
  • 200 g mozzarelli lub żółtego sera

Sposób przygotowania

Nadzienie: Do miski włożyć mięso, doprawić solą, pieprzem, suszonym oregano. Na dużej patelni na oleju zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać do mięsa. Wymieszać, dodając stopniowo mleko.

Reklama

Sos: Do rondla wlać łyżkę oliwy i lekko podsmażyć pokrojony na plasterki czosnek, dodać przecier, bulion i zagotować, w międzyczasie doprawić do smaku solą, pieprzem, świeżą bazylią. Pół szklanki sosu dodać do mięsa i wymieszać.

Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Na dnie naczynia wylać cienką warstwę sosu pomidorowego. Cannelloni nadziać farszem i ułożyć jedną warstwą w naczyniu. Polać sosem i posypać tartą mozzarellą. Przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać przez 30 minut, następnie jeszcze przez 15 minut bez przykrycia.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje