Cannelloni z mięsem mielonym
Ten smak jest wyjątkowy!

Składniki
- 250 g makaronu cannelloni
- 500 g mielonego mięsa drobiowego lub wieprzowego
- 2 łyżeczki suszonego oregano
- 1 duża cebula
- 1/4 szklanki mleka
- 700 ml przecieru pomidorowego
- 125 ml bulionu
- suszona lub świeża bazylia
- 1 ząbek czosnku
- 200 g mozzarelli lub żółtego sera
Sposób przygotowania
Nadzienie: Do miski włożyć mięso, doprawić solą, pieprzem, suszonym oregano. Na dużej patelni na oleju zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać do mięsa. Wymieszać, dodając stopniowo mleko.
Sos: Do rondla wlać łyżkę oliwy i lekko podsmażyć pokrojony na plasterki czosnek, dodać przecier, bulion i zagotować, w międzyczasie doprawić do smaku solą, pieprzem, świeżą bazylią. Pół szklanki sosu dodać do mięsa i wymieszać.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Na dnie naczynia wylać cienką warstwę sosu pomidorowego. Cannelloni nadziać farszem i ułożyć jedną warstwą w naczyniu. Polać sosem i posypać tartą mozzarellą. Przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać przez 30 minut, następnie jeszcze przez 15 minut bez przykrycia.