Chcesz zaimponować teściowej? Poczęstuj ją swoją orzechówką z tego przepisu

Nalewka z orzechów włoskich powinna "dojrzewać" przez minimum sześć miesięcy
Nalewka z orzechów włoskich powinna "dojrzewać" przez minimum sześć miesięcy123RF/PICSEL

Z jakich orzechów można zrobić nalewkę?

Zobacz również:

    Jak zrobić nalewkę orzechową?

    • 500 g zielonych orzechów włoskich
    • 500 ml spirytusu rektyfikowanego 95 proc.
    • 250 ml wódki 40 lub 45 proc.
    • 250 ml wody
    • 260 g cukru lub miodu
    Bazą nalewki orzechowej powinny być zielone, miękkie i niedojrzałe orzechy włoskie
    Bazą nalewki orzechowej powinny być zielone, miękkie i niedojrzałe orzechy włoskie123RF/PICSEL
    Do nalewki możemy dodać goździki i cynamon
    Do nalewki możemy dodać goździki i cynamon123RF/PICSEL
    Orzechówka nie jest trudna w przygotowaniu
    Orzechówka nie jest trudna w przygotowaniu123RF/PICSEL
    Akwedukty Nazca. Wodociągowy majstersztyk o długiej historiiAFPAFP
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?