Chcesz zaimponować teściowej? Poczęstuj ją swoją orzechówką z tego przepisu

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
250
Udostępnij
Nalewka z orzechów włoskich powinna "dojrzewać" przez minimum sześć miesięcy
Nalewka z orzechów włoskich powinna "dojrzewać" przez minimum sześć miesięcy123RF/PICSEL

Z jakich orzechów można zrobić nalewkę?

Jak zrobić nalewkę orzechową?

  • 500 g zielonych orzechów włoskich
  • 500 ml spirytusu rektyfikowanego 95 proc.
  • 250 ml wódki 40 lub 45 proc.
  • 250 ml wody
  • 260 g cukru lub miodu
Bazą nalewki orzechowej powinny być zielone, miękkie i niedojrzałe orzechy włoskie
Bazą nalewki orzechowej powinny być zielone, miękkie i niedojrzałe orzechy włoskie123RF/PICSEL
Do nalewki możemy dodać goździki i cynamon
Do nalewki możemy dodać goździki i cynamon123RF/PICSEL
Orzechówka nie jest trudna w przygotowaniu
Orzechówka nie jest trudna w przygotowaniu123RF/PICSEL
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      reklama
      dzięki reklamie oglądasz za darmo
      Akwedukty Nazca. Wodociągowy majstersztyk o długiej historii
      Akwedukty Nazca. Wodociągowy majstersztyk o długiej historiiAFPAFP
      zdjęcie
      emptyLike
      Lubię to
      Lubię to
      like
      148
      Super
      relevant
      49
      Hahaha
      haha
      22
      Szok
      shock
      16
      Smutny
      sad
      7
      Zły
      angry
      8
      Lubię to
      like
      Super
      relevant
      250
      Udostępnij
      Oceń artykuł
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      Przejdź na