Reklama

Reklama

Chłodnik ogórkowy

Syci i orzeźwia. Idealny na upalne dni.

Składniki

  • 1 duże op. jogurtu greckiego
  • 2 ogórki szklarniowe
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 pęczek koperku, posiekanego
  • 1 pęczek dymki ze szczypiorem
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 parówki z kurczaka
  • oliwa do skropienia chłodnika

Sposób przygotowania

1. Ogórki umyj, obierz. Usuń nasionka, a następnie pokrój w kostkę. Dodaj do jogurtu razem z posiekanym czosnkiem, koperkiem, szczypiorkiem, cebulką i oliwą. Dopraw. Wstaw do lodówki na kilka godzin. 

2. Przed podaniem dodaj pokrojone parówki, skrop oliwą.

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy