Chrupiąca panierka po włosku

Aktualizacja

W tradycyjnej polskiej kuchni wystarczy bułka tarta. Aby jeszcze bardziej wzbogacić jej smak, warto sięgnąć po kilka nieoczywistych dodatków. Razem stworzą wyjątkowo kruchą i aromatyczną skorupkę. Panierka po włosku to miła odmiana!

Panierka po włosku po usmażeniu pachnie i smakuje wybornie
Panierka po włosku po usmażeniu pachnie i smakuje wybornie123RF/PICSEL

Panierka po włosku - przygotowanie

W misce wymieszaj bułkę tartą i parmezan. Dodaj przyprawy: oregano, rozmaryn, chili, pieprz oraz sól – ponownie przemieszaj. 

Teraz czas na przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz drobno posiekaną natkę pietruszki. Na koniec dodaj oliwę. Masa nie powinna być zbyt lejąca, ale też bardzo gęsta.

Mięso albo warzywo, które chcesz w ten sposób przygotować, zanurz w rozbitym jajku i obtocz w panierce. Grubszą skorupkę uzyskasz powtarzając ten proces.

Sprawdź też inne przepisy:

Panierowane tofu

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Granola z bananem i jogurtem oraz batoniki kokosowePolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas