Reklama

Reklama

Chrupiąca panierka po włosku

W tradycyjnej polskiej kuchni wystarczy bułka tarta. Aby jeszcze bardziej wzbogacić jej smak, warto sięgnąć po kilka nieoczywistych dodatków. Razem stworzą wyjątkowo kruchą i aromatyczną skorupkę.

Czas przyrządzenia: 5 minut

Składniki

  • 1 szklanka bułki tartej
  • 1/2 szklanki parmezanu lub grana padano
  • 3-4 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • 1/2 łyżeczki suszonej papryczki chili
  • pieprz
  • sól

W misce wymieszaj bułkę tartą i parmezan. Dodaj przyprawy: oregano, rozmaryn, chili, pieprz oraz sól – ponownie przemieszaj. 

Teraz czas na przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz drobno posiekaną natkę pietruszki. Na koniec dodaj oliwę. Masa nie powinna być zbyt lejąca, ale też bardzo gęsta.

Mięso albo warzywo, które chcesz w ten sposób przygotować, zanurz w rozbitym jajku i obtocz w panierce. Grubszą skorupkę uzyskasz powtarzając ten proces.

Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program

***

Zobacz także:

Reklama

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: panierka | panierowanie

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje