Reklama

Reklama

Chrupiące jajka po irlandzku

Japońską panierkę panko możesz zastąpić tartą bułką

Składniki dla: 6 porcji

Składniki

  • 6 jajek
  • 1/2 białej części pora
  • sól
  • 500 g mielonej łopatki
  • 200 g panko
  • czosnek niedźwiedzi
  • olej
  • wędzona papryka
  • masło
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Jajka ugotuj na półmiękko, obierz. Pora umyj, posiekaj w półksiężyce, uduś na 2 łyżkach masła. Wymieszaj z mięsem. Dopraw solą, pieprzem, suszonym czosnkiem i papryką. 

2.  Rozgrzej olej do głębokiego smażenia. Z mięsa formuj kulki, rozpłaszczaj je w dłoni. Układaj jajka, dokładnie oblepiaj. Panieruj w panko i wrzucaj na olej. Smaż 3-4 minuty. Podawaj z ulubioną sałatą. 

Świat kobiety

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje