Chrupiące placki bez ziemniaków

Placki ziemniaczane to klasyka nie tylko kuchni polskiej. Proste w przygotowaniu, chrupiące, z dodatkiem śmietany czy cukru, świetne również z mięsnymi czy grzybowymi sosami - najlepsze są te świeżo wysmażone! A czy da się przygotować placki bez ziemniaków? Poznajcie nasz doskonały, nietypowy przepis na placki bez ziemniaków!

Wyglądają jak klasyczne placki ziemniaczane, ale to coś zupełnie innego
Wyglądają jak klasyczne placki ziemniaczane, ale to coś zupełnie innego123RF/PICSEL

Czy placki bez ziemniaków mogą smakować jak te ziemniaczane? Całkiem możliwe, jeśli postąpisz według tej instrukcji:

Placki bez ziemniaków - szybki przepisInteria Kulinaria

Jeśli wolisz klasykę, wypróbuj nasz przepis na tradycyjne placki ziemniaczane.
Ciekawym urozmaiceniem będą serowe placki ziemniaczane.
Możesz też zaskoczyć gości plackami ziemniaczanymi z niespodzianką.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas