Reklama

Reklama

Chrupiące placki bez ziemniaków

Placki ziemniaczane to klasyka nie tylko kuchni polskiej. Proste w przygotowaniu, chrupiące, z dodatkiem śmietany czy cukru, świetne również z mięsnymi czy grzybowymi sosami - najlepsze są te świeżo wysmażone! A czy da się przygotować placki bez ziemniaków? Poznajcie nasz doskonały, nietypowy przepis na placki bez ziemniaków!

Składniki

  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • szklanka kefiru
  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 5 łyżek wody
  • 3 łyżki szczypiorku
  • jajko
  • pieprz
  • szklanka mąki razowej
  • 3 łyżki natki pietruszki
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej

Czy placki bez ziemniaków mogą smakować jak te ziemniaczane? Całkiem możliwe, jeśli postąpisz według tej instrukcji:

Jeśli wolisz klasykę, wypróbuj nasz przepis na tradycyjne placki ziemniaczane.
Ciekawym urozmaiceniem będą serowe placki ziemniaczane.
Możesz też zaskoczyć gości plackami ziemniaczanymi z niespodzianką.

Reklama

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: placki ziemniaczane | smażone placki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje