Chrupiące placki bez ziemniaków
Placki ziemniaczane to klasyka nie tylko kuchni polskiej. Proste w przygotowaniu, chrupiące, z dodatkiem śmietany czy cukru, świetne również z mięsnymi czy grzybowymi sosami - najlepsze są te świeżo wysmażone! A czy da się przygotować placki bez ziemniaków? Poznajcie nasz doskonały, nietypowy przepis na placki bez ziemniaków!
Wyglądają jak klasyczne placki ziemniaczane, ale to coś zupełnie innego123RF/PICSEL
Czy placki bez ziemniaków mogą smakować jak te ziemniaczane? Całkiem możliwe, jeśli postąpisz według tej instrukcji:
Placki bez ziemniaków - szybki przepisInteria Kulinaria
Jeśli wolisz klasykę, wypróbuj nasz przepis na tradycyjne placki ziemniaczane.
Ciekawym urozmaiceniem będą serowe placki ziemniaczane.
Możesz też zaskoczyć gości plackami ziemniaczanymi z niespodzianką.