Reklama

Reklama

Ciastka francuskie

Są chrupiące, delikatne i wykwintne w smaku. Twoja rodzina na pewno poprosi o kilka dokładek.

Poduszeczki z ananasem

Składniki dla: 10 sztuk

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • puszka ananasa w plastrach
  • 5 łyżek cukru
  • 3 łyżki masła
  • cukier puder
  • liście mięty

Sposób przygotowania

1. Opakowania ciasta francuskiego ułóż na stolnicy, lekko rozwałkuj. 2 łyżki masła roztop, posmaruj ciasto. Pokrój je na kwadraty. 

2. Cukier wsyp na suchą patelnię, potrząśnij nią, by rozłożył się równomiernie, rozgrzewaj, aż zacznie się topić. Nie dopuść do przypalenia. Gdy lekko ściemnieje, dodaj łyżeczkę masła, wymieszaj. Wyłóż plastry ananasa i przysmażaj z obu stron. Następnie kładź je na kwadratach ciasta. Ciastka piecz 15 minut w temp. 200°C. Posyp cukrem pudrem, dekoruj miętą. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje