Ciasto czeskie

Ciasto czeskie z miodem - sama słodycz
Ciasto czeskie z miodem - sama słodyczINTERIA.PL

Składniki

- ciasto:

  • 250 g mąki pszennej
  • 100 g zimnego masła
  • 75 g cukru
  • 1 jajko
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka mleka
  • 1 łyżeczka sody

- krem:

  • 250 ml mleka
  • 4 łyżki kaszy mannej
  • 75 g cukru
  • 100 g miękkiego masła

- polewa:

  • 50 g masła
  • 25 g kakao
  • 60 g cukru pudru
  • 1 łyżka mleka

- do przełożenia:

  • 300 g powideł śliwkowych

Ciasto czeskie - przygotowanie

Ciasto czeskieInteria KulinariaInteria Kulinaria
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?