Reklama

Reklama

Ciasto z czereśniami

Wydryluj czereśnie i wyłóż je do formy nasmarowanej masłem i prószonej cukrem.

Składniki dla 4- 6 osób:

  • 400 g czereśni
  • 70 g masła
  • 80 g drobnego cukru
  • 2 jaja
  • 90 g mąki
  • 150 ml mleka
  • kilka kropel ekstraktu z wanilii 
  • cukier puder

Reklama

Sposób przygotowania:
Wydryluj czereśnie i wyłóż je do formy nasmarowanej masłem i prószonej cukrem. Jaja ubij z resztą cukru, mąką, mlekiem i wanilią. Dodaj stopione masło, ubij. Ciasto wylej na owoce i piecz w temperaturze 180 stopni C ok. 35 minut. Podawaj ciepłe, posypane cukrem pudrem.Czas przygotowania: ok. 45 minut

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje