Co zrobić, by biszkopt był puszysty? Ten przepis nie każdy zna!

Biszkopt potrafi być kapryśny. Co zrobić, by nie opadł zaraz po wyciągnięciu z piekarnika?
Biszkopt potrafi być kapryśny. Co zrobić, by nie opadł zaraz po wyciągnięciu z piekarnika? 123RF/PICSEL

Idealny biszkopt. Jak go wykonać?

Biszkopt jest bazą wielu ciast. Bez niego trudno wyobrazić sobie piętrowe torty
Biszkopt jest bazą wielu ciast. Bez niego trudno wyobrazić sobie piętrowe torty123RF/PICSEL

Idealny biszkopt: przesiej mąkę

Idealny biszkopt: jajka wyjmij z lodówki odpowiednio wcześniej

Wyjmujesz jajka z lodówki i od razu zaczynasz ubijać białko? To częsty błąd
Wyjmujesz jajka z lodówki i od razu zaczynasz ubijać białko? To częsty błąd123RF/PICSEL

Idealny biszkopt: rzuć nim z wysokości

Chociaż przepis na idealny biszkopt wydaje się banalnie prosty, aby wykonać perfekcyjne ciasto, należy zadbać o szczegóły
Chociaż przepis na idealny biszkopt wydaje się banalnie prosty, aby wykonać perfekcyjne ciasto, należy zadbać o szczegóły123RF/PICSEL
Wywar z łupin cebuli. Źródło cennych substancjiInteria.tv
zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?