Reklama

Reklama

Corn dogs

Parówki w cieście kukurydzianym, czyli przekąski zwane też corn dogami zasmakują zwłaszcza tym trochę mniejszym biesiadnikom. Są nieskomplikowane i szybkie w przygotowaniu.

Składniki

  • 1-2 opakowania parówek (najlepsze będą serowe)
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia lub sody
  • 1 łyżka musztardy
  • olej do smażenia
  • po szczypcie soli, pieprzu, cukru

1. Obie mąki, mleko, jajko, musztardę, proszek do pieczenia i przyprawy łączymy ze sobą w wysokim naczyniu, aż powstanie jednorodna, dość gęsta masa.

2. Parówki ostrożnie nabijamy na patyczki do szaszłyków. 

3. Na patelni rozgrzewamy olej. Zanurzamy parówki w powstałym cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu aż do przyrumienienia (ciasto powinno przybrać złoty kolor). W razie potrzeby uzupełniamy ubytki oleju.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje