Reklama

Reklama

Coś pysznego na obiad

Brakuje ci pomysłów na dania obiadowe? Nasze propozycje są sycące, łatwe w przygotowaniu i przede wszystkim zdrowe!

Strudel warzywny

Składniki

  • olej
  • cebula
  • cukinia
  • sól
  • 30 dag szpinaku w liściach
  • kilka pieczarek
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • czosnek granulowany
  • 3 ząbki czosnku
  • garść orzeszków pinii

Składniki - naleśniki

  • 3/4 szklanki mąki
  • jajko
  • 1/2 szklanki mleka

Składniki - dodatki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 10 dag sera żółtego
  • jajko

Sposób przygotowania

1. Zeszklij posiekaną w kostkę cebulę. Cukinię zetrzyj na tarce, posól. Odciśnij wodę, dodaj do cebuli. Liście szpinaku posiekaj, dodaj do cukinii ze startymi na tarce pieczarkami. Przypraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i czosnkiem granulowanym. Duś do 15 minut. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Zmiksuj. 

2. Wsyp uprażone orzeszki pinii. Wymieszaj składniki na ciasto naleśnikowe, odstaw na 20 minut. Usmaż jeden duży placek. Posmaruj go farszem, posyp startym serem żółtym, zawiń ściśle w cienki płat ciasta francuskiego. Posmaruj jajkiem. Piecz pod przykryciem 30 minut w temp. 180°C. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje